Catalinbread Formula 5F6

Catalinbread Formula 5F6


67.000 Ft

Szállítás alatt

Technikai paraméterek

vintage Tweed Bassman overdrive pedál

A Formula 5F6 pedál bármely tiszta erősítőnek a klasszikus tweed bassman erősítő hangját és dinamikáját kölcsönzi.

A Fender Tweed Bassman a világ "legbefolyásosabb" gitárerősítője. Bár basszusgitárerősítőként kezdte pályafutását, a három hangszínszabályzó és a 4x10 hangszóró konfiguráció miatt a gitárosok is hamar felfedezték maguknak.

A pedál Gain szabályzója megfelel ez Bassman Bright Voiume potméterének. Alsó állásban csillogó tiszta hangokat kapunk, középtájt rendkívül érzékeny lesz a pengetésre, ha akarjuk tiszta, ha akarjuk már torz lesz. Max álláson pedig olyan, mint amikor a Bassman 12-re tekerjük: túlvezérelt, vastag jel, de még mindig Fender karakter.

A Volume szabályzóval a hangerőt állítjuk be, alacsonyabb Gain fokozat mellett magasabbra kell tekerni. A legjobb Bassman soundot úgy találjuk meg, ha a Volume szabályzót maximumra állítjuk és a Gain-t fokozatosan elkezdjük feltekezni a kívánt pontig, ahol finomam "bereccsenek a csövek".

A pedál hangszínszabályzója egy az egyben a Bassman kapcsolási rajzán szerepő alkatrészekből készült. Minden állásban élvezetes hangokat produkál. Nem kell félni a közepek teljes kitekert állásától, miközben a magas és mélyeket letekerjük.

A pedál készítői amikor megtalálták a Bassman hangot feltették maguknak a kérdést: "mi lenne ha egy picit még több gaint tennénk a pedálba, csináljunk úgy mintha sose hallottunk volna a Marshall erősítőktől". Annyira jól sikerült a kísérlet, hogy a végtermékbe is beépítették a lehetőséget. Így egy belső kapcsolóval mi is előhívhatjuk a Super Lead beállítást.

  • True Bypass
  • 9-18V táp, vagy elem
  • Made in USA 

Instagram