További 15 termék További 38 termék További 6 termék További 87 termék További 5 termék További 2 termék További 18 termék További 20 termék További 2 termék További 7 termék További 632 termék További 14 termék További 133 termék

   A SUPRO erősítőkről

    AZ ÚJJÁSZÜLETETT ÖRÖKSÉG 
    A Supro egyidős az elektromos gitárral, a Supro erősítők pedig a rock & roll hőskorának egyik eredeti márkája. Az 1935 és 1968 között Chicagóban gyártott Supro erősítők és gitárok olyan ikonikus művészek mérföldkőnek számító felvételein szerepelnek, mint a Led Zeppelin, a Rolling Stones és David Bowie. 
    A 2014-ben újjáéledt legendás Supro a jellegzetes villámos logóval a vintage ihletésű csöves erősítők és analóg pedálok válogatott választékát kínálja, amelyek a legendás Supro hangzást élesztik újra.
    EREDETI SUPRO ERŐSÍTŐK 

    A valaha készült legkiválóbb korai erősítőkként megőrzött Supro erősítők A osztályú, csupa csöves rockgépek. Az 1950-es évek Chicagója által ihletett, teljesen analóg, csöves felépítésű, meleg torzításra képes, Art Deco megjelenésű eredeti Supro erősítők jelentős nyomot hagytak a rock & roll történetében. Érdekes, de fontos apróság, hogy a világon először a Supro épített rugós reverbet gitárkombóba.

    Az 1930-as és 1960-as évek között a chicagói bluestól ​​a kőkemény rock 'n' roll zenéig a Supro azzal szerzett hírnevet magának, amikor a hangzásban egyéniségre volt szükség. Kiszakadva a versenytársak megszokott kínálatából új lehetőséget állítottak olyan zenészeket számára, akik nyomott akartak maguk után hagyni. Az 50-es években és a 60-as évek közepén a Fender mellett az egyik legnagyobb erősítőgyártóvá váltak, mielőtt 1968-ban a homályba merültek. Az 1930-as évektől kezdve a Supro erősítők a blueszenészek legkedveltebb erősítője volt. A nyers, letisztult hangszínekkel, a csöves torzítást addig nem ismert fokra emelve a Supro kombók hamarosan ismertté váltak a rock 'n' roll gitárosok számára is, akiket a hatvanas években blues alapjaiból építkeztek.
    Ahogy az 1960-as évek elejétől virágzott a gitárcentrikus zene, a Supro márka kínálata és esztétiká
    ja is úgy fejlődött. Ez magában foglalja a csöves erősítők széles kínálatát, amelyek egy gyönyörű kék tolexbe öltöztettek. Az ebből a korszakból származó 6L6-os „Thunderbolt” modell volt Hendrix választása is, amikor a Little Richarddal és az Isley Bros-szel turnézott szólókarrierje előtt.
    A rock 'n' roll olyan hatást keltett, amilyet a világ még nem látott, és ennek a mozgalomnak a középpontjában egy Jimmy Page nevű blues-rajongó állt, aki éppen stúdióba vonult, hogy felvegye a később Led Zeppelin I néven ismert alkotást. Page hozott magával egy Supro Model 24-et. Jimmy alapvetően bluest játszott, és megihlette a nyers és határozott hangzás. A Supro Model 24 nemcsak a hangfalát építette fel, hanem a rocktörténelem legikonikusabb riffjeit is generálta. Az élet kegyetlen fintora az volt, hogy a Supro négy bő hónappal a felvétel előtt bezárta a kapuit.
    TERMÉKTECHNIKA ÉS MINŐSÉG
    2013 végén bejelentették, hogy a New York-i Absara Audio cége megvásárolta a Supro védjegy jogait Bruce Zinky jeles elektronikai mérnöktől. Maga Zinky a Supro nevet használta a cégétől, a Zinky Electronics-tól származó erősítők sorozatára 2005-ben. Az Absara 2014 januárjában bejelentette, hogy az új Supro erősítők sorozata debütál a 2014-es téli NAMM Show-n a kaliforniai Anaheimben.
    Mára a Supro erősítők ismét reflektorfénybe kerültek, miután a márka látványosan újra bemutatkozott a zenélő közönségnek. Ikonikus,
     60-as évekbeli Legend sorozatukat most ugyanazzal az anyaggal és technológiával gyártják a legjobb korukban, mégis modern megjelenést kölcsönöznek neki. A Supro jellegzetes hangzása ma is ugyanolyan felismerhető, mint amikor kezdetben lesöpörte lábáról a piacot, és a mai napig megdöntötte a főbb márkák által követett trendeket.
    Az eredeti Supro erősítők kulcselemeit hűen helyreállító Supro erősítők modern technológiával és az elektronika legnagyobb neveitől származó professzionális komponensekkel vannak megerősítve, beleértve az egyedi hangszórókat, a rugós reverbet és az erősítők fa házát is.
    A modern korban olyan művészek, mint Joe Perry, Richard Fortus, Billy Gibbons, Earl Slick, Snarky Puppy a Suprokat használva turnéznak, új közönség elé tárva az A osztályú erősítést. Az ujjáéledt Supro  márka egyik legelkötelezettebb arca ugyanakkor Lenny Kravitz. 
    Az új Supro éra egyik legfontosabb a terméke a Black Magick, amely a Jimmy Page által használt vintage Supro amp ihletéséből készült termék. Egyébként ezt a modellt használja Richard Fortus is. Nos Lenny Kravitznek igen bejött a Black Magick hangzás, de hiányolta belőle a Reverbet. A Supro természetesen meghallotta Lenny kívánságát és így készült el a Supro Black Magick Reverb, ami fej és kombó változatban is kapható. Mi sem bizonyítja jobban a termék kiválóságát, hogy Lenny turnéfelszerelésének állandó részét képezi ez az erősítő, sőt a Supro arra is büszke lehet, hogy Lenny Kravitz rigjében az egyetlen nem vintage cucc a Black Magick Reverb!
    A SelectGuitars büszke arra, hogy Magyarországon egyedül nálunk kapható a Supro erősítőkínálata. Állandó készlettel várunk benneteket bemutatótermünkben Supro ismerkedésre.