Catalinbread Adineko

Catalinbread Adineko


78.000 Ft

Rendelhető

Technikai paraméterek

oil can delay

A mechanikus delay korszakában, amikor tape delay (Echoplex) és forgótárcsás delay (Echorec) is a fénykorát élte, létezett egy oil-can delaynek nevezett szerkentyű. Egy kerek olajosdobozban egy kisebb kerek tárcsát forgat egy villanymotor. A tárcsa egy kis olaj segítségével elektrosztatikus tulajdonságú, egy elektromágneses fej a forgás egy pontján ráírja a jelet a tárcsára, amit egy másik pontos az olvasó fej elolvas. A forgási sebesség így a késleltetés hosszát adja meg. Ezekben az egységekben nem volt ismétlésre lehetőség, csak egyszer adta vissza a delay a bemenő hangot.

Ezt a különleges delay hangzást építette meg a Catalinbread, a tőle megszokott hagyományos minőségben, pedál formában. Azoknak, akik más textúrájú delay soundra vágynak.

Az állítási lehetőségek is a szokásos delay paramétereken túlmutatnak:

BALANCE: az eredeti egységekben olvasó fej volt, amivel rövid vagy hossszú késleltetést lehetett kapni, a balance a két fej arányát szabályozta. Az ADINEKO-ban ez pont ugyanúgy működik.

BLEND: az effektezett és eredeti jel aránya, a 100% tiszta és 100% delay hangzás között tudunk állítani.

TIMING: habár az eredeti oil-can delay egységekben a késleltetés ideje nem volt állítható (a motor forgási sebessége fix volt), az ADINEKO-ban ez állítható akár 1 másodpercnyi késleltetésig.

VISCOSITY: az olajosdobozban használt olaj (amely a tárcsa elektrosztratikus képességét adta) viszkozitását, azaz az effekt modulációs mélységét szabályozhatjuk.

REVERB: az ismétlések száma

9V-os tápról üzemeltethető. A SelectGuitars a VooDoo Lab tápegységeit ajánlja.

Instagram