További 15 termék További 38 termék További 6 termék További 87 termék További 5 termék További 2 termék További 18 termék További 20 termék További 2 termék További 631 termék További 14 termék További 133 termék
  Klon KTR

  Klon KTR


  242.000 Ft

  Azonnal átvehető

  Technikai paraméterek

  BIZONYTALAN SZÁLLÍTÁSI IDŐ


  1994-ben, a butik pedál éra hajnalán mutatta be Bill Finnegan a Klon Centaur overdrive pedált, ami nagyon gyorsan lett népszerű. Érdekes összefüggés, hogy a pedál a görög mitológia egyik alakjáról kapta a nevét, és végül a Klon is egy mítosszá lett. Ezt az egyszerű hárompotis pedált Jeff Beck, John Mayer és Joe Perry is előszeretettel használta.

  Bill Finnegan a 80-es években volt aktív gitáros, aki többnyire a Telecasterét egy Twin Reverbe dugta bele, és annyira tekerte fel az erősítőt, amíg a hangmérnökök rá nem szóltak. A nagyobb bostoni szórakozóhelyeken akár 6-7 állásig is. Kisebb helyeken azonban 3-4 hangerőnél nem engedtek többet. Ez még mindig nagyon jól szólt, de messze nem volt annyira gazdag felharmonikusokban, mint amikor keményebben dolgozott a Twin Reverb.

  Bill visszaemlékezése szerint 1990-ben kezdtek a gitárosok rákapni az akkor már nem gyártott Tube Screamerekre. Bill is ismert egy srácot, aki éppen a TS9 pedálját árulta- Így arra, gondolt hogy a TS9 segít majd abban, hogy a Twin Reverbje 3-as hangerőn is úgy szóljon, mint 6-oson. Az első próba során azonnal világos lett Bill számára, hogy a Tube Screamer nem segít ezen a problémán.

  Finnegan véleménye az volt, hogy a TS9 jelentősen kompresszálja a tranzies jeleket, túlzottan erős a középtartománya, és ráadásul megeszi a mélyeket. Ugyanott még volt alkalma egy TS808 pedált is kirpóbálni, amit jobban szólt mint a TS9, de még mindig nem nyerte el Bill tetszését. Ő nagy, nyitott hangú dologra vágyott, az éppenhogy torzító csöves hangra, olyan valamire, hogy ne is lehessen megmondani, hogy az erősítő előtt egy pedál is szól.

  A fenti elképzeléseket célként kitűzve keresett maga mellé társat, méghozzá Amerika leghíresebb műszaki egyeteméről, az MIT-ról. Négy és fél évnyi tervezés/tesztelés után készült el a Klon Centaur, és hamarosan Bill Finnegan azt vette észre, hogy alig győzi a megrendeléseket. Tudni kell, hogy mind a 8000 Centaurt egymaga épített meg 15 év alatt. A várakozási idő 12-14 hét is lehetett, Bill heti 55-60 órát is dolgozott, és a 329 USD dolláros ár mellett gazdaságilag sem volt gyümölcsöző az eredmény.

  2008-ban hagyott fel Bill a Centaurok gyártásával és kezdett egy új design-on dolgozni, amelynek előállítása kevésbé fáradtságos, ugyanakkor megbízhatóan működik. Bill minden kétkedő hang ellenére célul tűzte ki, hogy a - legfontosabb alkatrészek kivételével - a hagyományos komponenseket kicsi, felületszereltekre fogja kicserélni, így kisebb helyen is elfér az effekt, a hangja pedig egyezni fog a Centaurral.

  (Forrás: Premier Guitar)

  Klon KTR

  Más izgalmas termékeink

  Walrus Audio Warhorn


  92.000 Ft

  {stock_text}
  Keeley Super Phat Mod


  76.000 Ft

  {stock_text}

  Instagram