Kasléder White Boy OD

Kasléder White Boy OD


0 Ft

Készleten

Technikai paraméterek

overdrive

 

KONCEPCIÓ:Klasszikus, vintage hangú overdrive pedál. A legendás Tube Screamer pedálok karakterének továbbgondolt, frissebb változata.

A Drive potméter széles spektrumban való szabályozása lehetővé teszi, hogy pedálunk a clean booster-től a folyékonyabb, természetesen kompresszált soft distortion funkcióig sok mindenre használható legyen. Nem higain torzítóról van szó, kis túlzással azt lehetne mondani, hogy a 90-es évek csöves erősítőinek overdrive hangzását hozza.

Tökéletesen illeszkedik minden zenei stílushoz a finomabb, melegebb tónusú jazz-től egészen a nagyobb torzítású, modernebb metál zenékig. Mindegy, hogy single coil vagy humbucker pickup-os gitárral használod, garantáltan gyorsan meg fogod találni a megfelelő beállítást.

A White Boy pedál torzításának jellegzetes szövetét egy különleges OPAMP-nak köszönheti. Ez a műveleti erősítő teszi lehetővé a viszonylag sűrű, folyékony, gyors, de mégis áttetsző, karakteres, érthető torzítási szövetet. Jól reagál más pedálokra is. Ha boost-olsz vele, épp csak azt a kis pluszt teszi hozzá a hangzásodhoz, amire szükséged van, nem mossa szét a gitárod karakterét.

A másik varázslat ebben a pedálban a 2 sávos hangszínszabályzó áramkör. Mindkét hangszínszabályzó potméterrel külön-külön vágni és emelni is tudjuk a két frekvenciatartományt, sokoldalúbbá téve így pedálunkat pl. egy TS áramkörhöz képest.

 

RÉSZLETEK:

 

VOLUME: az effekt kimeneti hangereje állítható.
DRIVE: a torzítás mennyiségét tudod állítani.
TREBLE: maximálisan 15dB-es emelés vagy vágás érhető el a magas frekvenciás tartományban.
BASS: maximálisan 15dB-es emelés vagy vágás érhető el a mély frekvenciás tartományban.

TÁPELLÁTÁS: A pedál használható elemről vagy egy normál, Boss szabványú DC 9V-os adapterről. Az áramkör áramfelvétele minimális (pár mA), ezért egy jó tartós elemmel sokáig használható a pedál.

Minden Kasleder pedál True Bypass és a legjobb minőségű alkatrészek felhasználásával készül (Alpha pots, Neutrik jacks, Nichicon, Wima, Philips caps, stb.), kompromisszummentes megoldást kínálva ezzel a legigényesebb zenészek számára is.

Instagram