Kasléder Superfly

Kasléder Superfly


0 Ft

Technikai paraméterek

fuzz

 

KONCEPCIÓ:


Régóta hatalmas rajongói és tisztelői vagyunk a 60-as és a 70-es évek fuzz hangzásainak. Ebből az érdekes és összetett vintage érából az egyik kedvenc világunk a Tone Bender fuzz család. A Superfly névre hallgató, új Kasleder pedálcsalád tehát a Tone Bender pedálok hangját hivatott ápolni. A régi, vintage áramkörök egyik szépsége, hogy ugyan nem túl bonyolult elektronikák, viszont speciális alkatrészekből állnak össze.

Sokan próbálják másolni ezeket a pedálokat, viszont sokan el is felejtik, hogy jelen esetben a részletekben rejlik a megoldás. Nem mindegy, hogy milyen típusú ellenállásokat, kondenzátorokat és főleg tranzisztorokat, diódákat használunk. Mi a fuzz pedáljainkban nagyon fontosnak tartjuk, hogy a lehető legautentikusabb alkatrészekből dolgozzunk. Ugyanis minden fuzz pedálnak van egy egyedi íze, hangulata, nincs két tökéletesen egyforma fuzz pedál, még szérián belül sem. Ez természetesen a vintage alkatrészek tökéletlenségéből adódik, de igazából pont ezért szeretjük ezeket a hangzásokat.

A Superfly Mk2-es pedál az 1965-ben megjelent, legendás Sola Sound Tone Bender Mk2-es germánium fuzz pedálja alapján készült. Ezt a fuzz hangzást Jimmy Page neve fémjelzi, a Led Zeppelin gitárhangzás lengedhetetlen összetevője volt ez a pedál. A Superfly Mk2-ben ugyan azt az áramkört használjuk, autentikus alkatrészekből felépítve, kiegészítve pár hasznos, a mai világ követelményeinek megfelelő fejlesztéssel.

Több éves kísérletezés és kutatómunka eredményeképp született meg a Superfly Mk2-es pedálunk. Nagyon sokféle
germánium tranzisztort kipróbáltunk, mire megtaláltuk a legtökéletesebb megoldást. Ez három, nagyon ritka típusú
germánium tranzisztor kombinációjából alakult ki. Azt gondoljuk, hogy ez a tökéletes megoldás az igazi Tone Bender Mk2-es sound eléréséhez.

Az eredeti TB pedálok csak elemről működtek, mi kiegészítettük egy speciális polaritás fordító áramkörrel pedálunkat, hogy a mai világszabványnak megfelelően egy standard Boss típusú, 9V-os (center negatív) táppal is működjön, így minden probléma nélkül használhatjuk akár daisy chain-ben is.

Reméljük tetszik a végeredmény!

A Level potival az effekt kimeneti hangereje állítható.

Az Attack potméterrel a torzítás mennyiségét tudod állítani.

A Pre Gain potméterrel az áramkör bemeneti impedanciáját tudjuk állítani, ezzel kiváltva a gitárunk hangerő potméterének funkcióját a pedál bekapcsolt állásában. Ugyanis a TB áramkör másik jellegzetes tulajdonsága, hogy a bemeneti jelszint csökkenésével „tisztul” a torzítás szövete, gyakorlatilag minimalizálható a torzítás. Ezt a trükköt minden híres fuzz felhasználó előszeretettel alkalmazza, viszont ha több pedált is használsz a boardodban, nagy segítség lehet ez a funkció, mivel így nem kell a gitár hangerő potiját tekergetned állandóan, nem áll fenn a veszélye annak, hogy véletlen elfelejted visszatekerni egy másik számban és esetlegesen más pedálok emiatt rosszul fognak szólni vagy nem úgy, ahogy szeretnéd.

A pedál használható elemről vagy egy normál, Boss szabványú DC 9V-os adapterről. Az eredeti TB pedálok csak elemmel működtek, mivel pozitív testelésűek voltak, az Acid Fuzz pedálokban a beépített polaritás fordító áramkör segítségével ez a polaritás probléma nem áll fenn. Negatív testelésű a pedál, tehát ugyan úgy használható láncban más pedálokkal, mint más standard pedálok. Az áramkör áramfelvétele minimális (pár mA), ezért egy jó tartós elemmel sokáig használható a pedál.

Minden Kasleder pedál True Bypass és a legjobb minőségű alkatrészek felhasználásával készül (Alpha pots, Neutrik jacks, Nichicon, Wima, Philips caps, etc.), kompromisszummentes megoldást kínálva ezzel a legigényesebb zenészek számára is.

Kasléder Superfly

Instagram