Kasléder Hybrid Acid Fuzz

Kasléder Hybrid Acid Fuzz


0 Ft

Készleten

Technikai paraméterek


fuzz

 

KONCEPCIÓ:A Kasleder Acid Fuzz család a 60-as évek egyik legmeghatározóbb fuzz hangzásának, a Dallas Arbiter Fuzz Facenek a világát hivatott reprodukálni. 

3 tagja közül (Germanium Acid Fuzz, Hybrid Acid Fuzz, Silicon Acid Fuzz) a pine green verzió egy nagyon ritka NOS (New Old Stock) ATES 11114 germanium tranzisztor (spanyol katonai) és egy szintén NOS szilícium tranzisztor kombinációjára épül. Ez egy speciális házasítása a germánium és a szilícium FF hangzásvilágnak. A germánium tranzisztor fátyolosabb, melegebb karakterét ötvözi a szilícium tranzisztor karcosabb, modernebb jellegével, ezáltal új dimenziót nyitva meg a fuzz face hangzás szerelmesei számára.

Az Acid Fuzz pedálok áramköre ugyanaz, mint amit a FF pedálokban használtak a 60-as években, kiegészítve néhány új, hasznos funkcióval, ami a mai kor elvárásainak is megfelel, illetve még sokoldalúbbá teszi ezt a zseniális effektet. A hybrid verzió a 3 típus közül a relatív közepes gain-ű.


RÉSZLETEK:


VOLUME: az effekt kimeneti hangereje állítható.

FUZZ: a torzítás mennyiségét tudod állítani.

BODY: a pedál bemeneti jelének mélyfrekvenciás tartománya szabályozható. Ez egy nagyon hasznos funkciója ennek a pedálnak, ugyanis ezzel a lehetőséggel hozzá tudjuk hangolni az áramkörünket a különböző gitárok pickupjaihoz. Az eredeti FF pedálok egyik hátránya az volt, hogy szinte csak single coil pickupos gitárokkal szóltak jól, mivel a humbucker pickupos gitárok túl erős mélytartománya befullasztotta az áramkört, ezzel nem kívánt, zavaró hatásokat eredményezve. Az Acid Fuzz pedálokban ezeket a nem kívánt hatásokat ki tudjuk kerülni a mélytartomány szűrésével. A Body potméter minimumra állításával és a Fuzz, illetve Sustain potméterek kb. fél állásával pedálunkat használhatjuk treble boosterként is, hasonlóan a szintén legendás Dallas Rangemaster treble booster effekt hangjához.

SUSTAIN: az áramkör bemeneti impedanciáját tudjuk állítani, ezzel kiváltva a gitárunk hangerő potméterének funkcióját a pedál bekapcsolt állásában. Ugyanis a FF áramkör másik jellegzetes tulajdonsága, hogy a bemeneti jelszint csökkenésével „tisztul” a torzítás szövete, gyakorlatilag minimalizálható a torzítás. Ezt a trükköt minden híres fuzz felhasználó előszeretettel alkalmazza, viszont ha több pedált is használsz a boardodban, nagy segítség lehet ez a funkció, mivel így nem kell a gitár hangerő potiját tekergetned állandóan, nem áll fenn a veszélye annak, hogy véletlen elfelejted visszatekerni egy másik számban és esetlegesen más pedálok emiatt rosszul fognak szólni vagy nem úgy, ahogy szeretnéd.

TÁPELLÁTÁS: A pedál használható elemről vagy egy normál, Boss szabványú DC 9V-os adapterről. Az eredeti FF pedálok csak elemmel működtek, mivel pozitív testelésűek voltak, az Acid Fuzz pedálokban a beépített polaritás fordító áramkör segítségével ez a polaritás probléma nem áll fenn. Negatív testelésű a pedál, tehát ugyanúgy használható láncban más pedálokkal, mint más standard pedálok. Az áramkör áramfelvétele minimális (pár mA), ezért egy jó tartós elemmel sokáig használható a pedál.

Minden Kasleder pedál True Bypass és a legjobb minőségű alkatrészek felhasználásával készül (Alpha pots, Neutrik jacks, Nichicon, Wima, Philips caps, stb.), kompromisszummentes megoldást kínálva ezzel a legigényesebb zenészek számára is.

Más izgalmas termékeink

Instagram