Catalinbread Valcoder

Catalinbread Valcoder


67.000 Ft

Rendelhető

Technikai paraméterek

tremolo

A 60's-as években létezett egy chicago-i cég, a Valco, amely főleg kis teljesítményű csöves erősítőket gyártott, amelyekben csöves tremolo effekt is volt. A kihajtott csőves erősítő hangja és a tremolo együtt rendkívül inspiráló hangzást biztosított. A Catalinbread Valcoder pedáljában egyszerre van meg a túlhajtott erősítő hangja és a tremolo ritmikus lüktetése.

A pedál teljesen analóg. Az input szabályzóval a teljesen tiszta tremolotól a drive-os tremolóig állíthatjuk a kívánt hangzást. A Depth és a Speed potméterek alacsony állásában egészen finom, bizsergető hangzást kapunk. Kitekerve pedig a határozottan hullámzó effekt különleges feszültséget és egyedi karaktert ad, különösen a torzított akkordjátékunknak.

A Valcoderben van egy JFET alapú előfokerősítő, így akár boosterként/overdriveként is használható, a pedál ezzel együtt kevés kompressziót is ad. A Depth potit nullára tekerve, az Input és Output poitkat maximumra állítva 10dB-es erősítést kapunk.

18V-os táppal ellátva a pedál tiszta tartománya kiszélesedik (nagyobb headroom), kevesebbet kompresszál, ugyanakkor a tremolo hatás sokkal határozottabbá válik.

9-18v-os tápról, vagy elemmel működtethető, true bypass kapcsoló. Kézzel készítik Oregonban.

Más izgalmas termékeink

Instagram