Catalinbread Royal Albert Hall

Catalinbread Royal Albert Hall


74.000 Ft

Készleten

Technikai paraméterek

Led Zeppelin overdrive pedál

1970-ben a Led Zeppelin történelmi jelentőségű koncertet adott a londoni Royal Albert Hallban. Jimmy Page mesteri játéka párosult gitárhangjának széles skálájával. Page keze és a Les Paul mellett ott volt az egyedi gyártású Hiwatt fejek és a Marshall ládák. A Catalinbread vállalkozott arra, hogy visszahozza a Page mögötti technikát egy pedál formájában, amely képes az egér suttogásától a fejed felett felszálló jumbojet hangjáig a teljes hangzáspalettát produkálni.

 

A RAH pedált azon gitárosok számára tervezték, akik igénylik a széles dinamikát melyet akár a pengetési stílusukkal, akár a gitár hangerőszabályzójával kívánnak kihasználni. Akár a régi csöves erősítők, ez a Catalinbread pedál is alig kompresszál.

 

Paraméterek:

Treble, Mid, Bass
Volume és gain
9V-os elem vagy táp
True bypass
Válogatott alkatrészek


A SelectGuitars a VooDoo Lab tápegységeit ajánlja.

Azért mindenképpen érdemes leszögezni egy dolgot: ez a pedál nem segít abban, hogy pont úgy szólj mint Jimmy Page 1970-ben a Royal Albert Hallban a Hiwatt erősítőkön. Ehhez valószínűleg legalább három dolog hiányzik: nem vagy Jimmy Page, nem vagy a Royal Albert Hall-ban és nem azokon a legendás Hiwatt fejeken játszol.

És akkor mégis mi az értelme az egésznek? Hát annyi mindenképpen, hogy azokat a legfontosabb jellemzőket átültette a Catalinbread ebbe a pedálba, ami annyira jellemző a Hiwatt erősítőkre: a dinamika és torzítási karakterisztika. Aki hallotta/látta a koncertet, tudja hogy Page milyen zseniálisan használja a gitár hangerőszabályzó potméterét illetve a pengetésének erejét, ahhoz hogy a tiszta és a torzított hangok között válasszon. Nos ezzel a pedál lehetővé teszi számunkra ugyanezt. A másik tulajdonság, amit ez a pedál is magában hordoz, a Hiwatt fejett torzítási karaktesztikája. A Hiwatt pl  Marshallokhoz képest inkább alsó-középső frekvencia tartományokat torzítja. Ettől testesebb hangzást nyújt, miközben megmaradnak a magas tartományok érthetőbb (kevésbé torzított) világa.

És végső soron a pedált mindenki a saját zenéjében, saját maga kifejezésére használja. A Royal Albert Hall és a Hiwatt pedig megmarad Jimmy Page privilégiumának!

 

Instagram