További 3 termék További 22 termék További 171 termék További 3 termék További 3 termék További 14 termék
  Fulltone Clyde Standard
  Fulltone Clyde Standard
  Fulltone Clyde Standard

  Fulltone Clyde Standard

  81.000 Ft

  Rendelhető

  Technikai paraméterek

  wah

   

  Clyde McCoy egy trombitás volt a 60-as években. Nem volt ugyan kiemelkedő zenész, de nevéhez fűződik a tompított wah-hang "előállítása". A VOX Clyde McCoy wah pedáljával ezt a hangzást próbálták visszaadni. Amikor a Fulltone megalkotta Clyde Standard pedáljált, akkor 25 eredeti Vox Clyde pedált szedett ízekre, és vizsgált minden egyes alkotórészt.

   

  A wah lelkét adó tekercs gyártása ugyanolyan vastagságú és indukciójú huzalból történt, mint a 60-as években készült VOX pedáloknál, az egyetlen küldönbség hogy a Fulltone tekercsei konzisztens minőségűek és paraméterűek. Az egyetlen különbség a VOX kapcsoláshoz képest a Resonance Control, amellyel a mélyeket és a gaint lehet szabályozni. Ez könnyen elérhető helyen van, és kézzel (szerszám nékül) lehet állítani.

   

  A Fulltone az eredeti elektronika újraélesztése mellett új házat tervezett a wah pedálnak. A Mike Fuller szerint a VOX pedál nem ad elég lehetőséget a teljes potméter tartományban, ami limitálja a wah frekvencia határokat. Saját hegesztett acélszerkezetben van a pedál, sőt a felfüggesztés erőssége is állítható saját ízlésünk szerint.

   

  Közismert, hogy a hi-gain hangzás és a wah nem igen passzolnak egymáshoz. Nos a Fulltone pedálok ezen a gondon is segítenek. A ház bal oldalán elhelyezkedő kapcsoló és potméter segítségével aktiválhatunk egy buffer/boost áramkört, amellyel a Clyde wah fuzz-baráttal válik.

   

  A pedál 9V-os tápról üzemeltethető és true-bypass kapcsoló van rajta.

  Más izgalmas termékeink

  Instagram